Speditör som bryr sig hela vägen

Dec 8, 2020

Vi är en erfaren och professionell speditör med över 30 års erfarenhet av import och export via land, sjö och flyg. Som erkänd speditör kan vi de frakthandlingar, leveransvillkor, transportförsäkringar, tullklareringar och annan administration som behövs för att ta ditt gods från dörr till dörr på ett snabbt och effektivt vis.

Vad är skillnaden mellan en speditör och transportör?

När du är ute efter en partner som ska frakta gods internationellt eller nationellt anlitas vanligen en speditör eller transportör. Dock finns det vissa skillnader dessa emellan. 

En traditionell transportör sköter oftast enbart själva transporten men erbjuder inte några specifika kringtjänster. När du väljer en speditör får du istället hjälp med det mesta inom import- och exportfrakt, allt från land- och sjötransporter till express- och flygfrakter, eller en kombination av dessa. En speditör hjälper dig även med olika kringtjänster, som administration och lagerhållning. Vi på CargoCare har ett stort nätverk av transportmedel, speditörer och åkare inom alla branscher och sköter många transporter helt själva med våra 120+ lastbilstrailers. 

Har du funderingar kring vilken transportlösning och speditör som skulle passa din leverans, får du gärna kontakta oss. Vi hjälper dig att ta fram rätt transportlösning utifrån kostnader, omfattning, leveranstid och administration. Du får en personlig speditör som bryr sig hela vägen, från fundering till färdig fraktlösning oavsett storlek och tidsspann på ditt gods. Tryck på länkarna om du vill läsa mer om våra olika transportalternativ: Flygfrakt, vägtransport, sjöfrakt, tulltjänster, specialfrakt och expressfrakt.

Hur väljer jag rätt speditör?

Det viktigaste att utgå från när du väljer en speditör är vilket land du ska importera eller exportera dina varor och gods med. Många av de större transportföretagen, DSV, Schenker och Bring har kontor i de flesta länderna i världen, medan mindre och medelstora speditörer ofta specialiserar sig på ett fåtal länder, branscher eller transportsätt. 

Som mellanstor speditör tar vi på CargoCare hand om hela leveransen och hjälper dig med allt i transportkedjan, från start till mål. Då slipper du blanda in flera olika speditörer för att få ditt gods till rätt adress. Vi transporterar gods till 100+ olika länder i världen och har genomfört över 49 tusen projekt inom spedition.

Speditions- och logistiktjänster

Många tror att en speditör bara sköter själva transporten av gods från ett land till ett annat, men det handlar om så mycket mer. Som speditör sköter vi delvis hela logistiken som krävs för att få godset levererat och skickat ut till kunden. Det betyder att vi bland annat tar hand om import- och exportförtullning, och alla nödvändiga dokument som behövs för att genomföra en flexibel export eller import. Vill du läsa mer om import- och exportförtullning rekommenderar vi att du går in på tullverket.

Vi hjälper även våra kunder med bl.a:

  • Bestämmelser för farligt gods
  • Märknings- och förpackningskrav som gäller för transporter
  • Tullager och tullregler 
  • Legaliseringar och stämplingar hos konsulat.

Vissa medelstora speditörer köper in logistiktjänster från externa parter för att få en ökad flexibilitet, vi sköter allt och bryr oss hela vägen.

En speditör med kundservice i fokus

Det ska vara enkelt för dig att vara kund hos oss, därför ser vi till att du får ta del av nödvändig information i rätt tid. En stor del av traditionellt speditörsarbete består av kommunikation, med dagens tekniska möjligheter kan vi filtrera bort all onödig information och arbeta med avvikelsehantering. 

Samtidigt är det viktigt att du får en klar bild av alla leveransvillkor och transportförsäkringar som gäller när du väljer oss som speditör och partner. Det kan handla om vem som är ansvarig för varorna under transportens gång samt vem som ska beställa och betala transporterna. Med en medelstor partner och speditör får du en personlig kontakt som finns med dig hela vägen, med uppdateringar och service, och säkerställer att hela projektet genomförs på rätt sätt.

Miljö och kvalitet

Vi håller oss uppdaterade och lägger stor hänsyn vid miljö- och kvalitetsfrågor. Med kunden i fokus är vi en lyhörd speditör med flexibla lösningar som uppnår dina miljökrav. Vi erhåller certifikat från Det Norske Veritas som uppfyller kraven enligt ISO 9001:2015/ISO 14001:2015. 

Har du ytterligare funderingar om regler för exporter och spedition kan du gå in på guider om exportregler.

Vi på CargoCare sätter kunden främst och bryr oss hela vägen, tveka inte på att höra av dig om du vill ha en offert eller om du har funderingar. Du kan hitta underlag för detta här: Kontakt.

Fler artiklar

Information om tysk vägskatt och ETS

Information om tysk vägskatt och ETS

Information om tysk vägskatt och ETS Bäste kund, Vi vill informera er om ett par förändringar som kommer i den nära...

CargoCare kör daglig transport till och från UK

CargoCare kör daglig transport till och från UK

Sedan Mars 2021 har Cargocare utökat trafiken med 35 trailers som kör transporter till och från UK på daglig basis. En...

Vad är och hur fungerar aktiv förädling?

Vad är och hur fungerar aktiv förädling?

Aktiv förädling har med förtullning att göra. Men vad är aktiv förädling egentligen, hur fungerar det och vilka krav...

Allt du behöver tänka på när du ska betala tull!

Allt du behöver tänka på när du ska betala tull!

När du importerar varor från andra länder kan du behöva betala tull. Men vad är tull, och tillkommer andra avgifter än...

Beräkna tull på rätt sätt!

Beräkna tull på rätt sätt!

Att beräkna tull är i många fall ett måste, men hur går det till egentligen? Det svarar vi på i den här artikeln. 7...

Införande av drivmedelstillägg 2022-03-07

Införande av drivmedelstillägg 2022-03-07

Krisen i Ukraina har fått stor effekt på redan stigande drivmedelspriser, vilket ger en direkt spegling på...