Transportföretag

apr 22, 2021

CargoCare är en av de största privatägda transportföretagen i Sverige som erbjuder effektiva fraktlösningar över hela världen. Med samlad och hög kompetens inom vägtransporter, flygfrakt, sjöfrakt, tulltjänster och specialtransporter – har vi möjlighet att ta hand om alla sorters transportbehov. Vi hjälper dig även med alla förordningar, tullregler och andra dokument som krävs för handel inom och utanför EU. CargoCare är ett transportföretag som bryr sig, hela vägen.

När du ringer oss kommer du till en erfaren specialist som vägleder dig rätt, ring våra specialister på +46 42-37 09 50. Du kan även nå oss på mejl: Info@cargocare.se, eller via vårt kontaktformulär.

En logistikpartner till ditt företag

Vi arbetar uteslutande med andra företagare, antingen genom direkt kontakt med företagets logistik/speditionsavdelning, eller som en hjälpsam kompanjon där vi bistår företag med alla frågor, funderingar och lösningar inom transport och logistik. Med oss kan du vara säker på att ditt gods når hela vägen på ett snabbt och kvalitativt vis, till rätt pris. 

  • Flexibel frakt.
  • Personlig service. 
  • Heltäckande transporter.
  • Global täckning. 

CargoCare har transporterat gods till och från Sverige i över 100 olika länder, vi land, sjö och flyg. Vårt mål är att det ska vara lätt att frakta via oss, oavsett vilka utmaningar ditt företag kan tänkas ha. På följande länk kan du läsa mer om vad du bör tänka på vid frakt.

Hur skiljer sig vårt transportföretag från andra?

Som ett av de största privatägda transportföretagen i Sverige lägger vi stor vikt vid engagemang och tillgänglighet. Hos oss kommer du inte till en växel som vägleder dig vidare till en ny avdelning, och sen vidare till en ny. Du får istället ett direktnummer till din personliga kontakt, som alltid är tillgänglig med hjälp och frågor. Med över 30-års erfarenhet, en trimmad organisation, välplanerade transportlösningar till rätt pris och personlig service, får vi mycket nöjda och glada kunder.

  • Vi bryr oss om dig.
  • Vi bryr oss om miljön.
  • Vi bryr oss om transporter.

Vårt slagord är “Vi bryr oss, hela vägen” – Det finns med oss i alla processer, system och personliga bemötanden. 

Vi hjälper dig även med administrationen.

När du är ute efter en partner som ska frakta gods internationellt eller nationellt anlitas vanligen ett transportföretag. Det finns dock stora skillnader mellan ett traditionellt transportföretag som enbart hanterar själva transporten kontra oss på Cargocare, där du får hjälp med det mesta inom import- och exportfrakt. Vi hjälper dig med allt från land- och sjötransporter till express- & flygfrakter, eller en effektiv kombination av dessa. 

Utöver detta hjälper vi även till med administration, tullklarering, dokumenthantering och lagerhållning. Under snart 30 år har vårt transportföretag samlat på sig ett stort nätverk av transportmedel, speditörer och åkare inom alla olika branscher och sköter samtidigt många transporter helt själva med våra 120+ lastbilstrailers.   

Har du funderingar kring vilken transportlösning och speditör som skulle passa din leverans, får du gärna kontakta oss. Vi hjälper dig att ta fram rätt transportlösning utifrån kostnader, omfattning, leveranstid och administration. Du får en personlig speditör som bryr sig hela vägen, från fundering till färdig fraktlösning oavsett storlek och tidsspann på ditt gods.

Om du behöver mer information och har frågor kring ditt gods är du varmt välkommen att kontakta oss på info@cargocare.se eller via telefon på+46 42-37 09 50.

Vägtransporter

Vi har sedan 1990 bedrivit vår verksamhet med tyngdpunkt på lastbilstransporter inom Västeuropa. 

Sjötransporter

Vi erbjuder hela containerlaster (FCL) och del i container (LCL) över hela världen.

Express / Kurir

Med vår expresstjänst kan vi frakta varor och gods på snabbast möjliga sätt inom och utanför Europa.

Flygfrakt

Vi tillhandahåller skräddarsydda, kostnadseffektiva och flexibla flygfraktlösningar världen över.

Specialtransporter

Vi tar hand om alla typer av krävande och skrymmande transporter via land, sjö och flyg.

Tulltjänster

Vi kan bistå med heltäckande tulltjänster och dokumentation för internationell handel.

Våra transporttjänster

Vi är ett transportföretag som verkar inom flera transportområden för att kunna säkerställa att ditt gods når hela vägen på snabbast möjliga vis. Det innebär att vi har specialister inom expressleveranser, vägtransporter, sjöfrakt, flygfrakt, specialtransporter och viktigast av allt, tulltjänster. Nedan har vi sammanställt alla tjänster vi erbjuder och du kan gå in och läsa på om varje specifikt område. Som ett led i vårt miljö och hållbarhetsarbete är vi certifierade av högsta instans, läs mer om detta på kvalitet och miljö. 

Olika typer av transportföretag

Det finns många olika sorters transportföretag som skiljer sig åt i storlek, tjänster, funktioner och ägarskap.  

Åkeriföretag

Ett åkeriföretag äger ofta en stor flotta av olika fordon inom transport av gods eller passagerare. Det kan även vara en ensam chaufför som äger en lastbil och utför uppdrag åt andra transportföretag. Idag finns de största åkerier belägna utomlands och har ibland en flotta upp mot hundratals och tusentals last- och dragbilar. För att läsa mer om åkeribranschen, åkeriföretag och inhämta ytterligare information rekommenderar vi branschorganisationen Sveriges åkeriföretag

Speditionsföretag

Det är inom detta transportområdet vi på Cargocare främst verkar. Som erkänd speditör köper och säljer vi transporttjänster med hjälp av vårt enorma internationella och nationella nätverk. Det kan exempelvis handla om en liten plats i en lastbil, en containerplats på en sjötransport och en lagerplats i ett stort lager, eller alla delar som vi skräddarsyr på bästa sätt för att ta ditt gods från dörr till dörr på snabbast möjliga vis. Hade inte speditionsföretag existerat skulle våra kunder vara tvungna att hantera och köpa hela kedjan själva samt koordinera detta till en enhetlig transport.  

Ett transportföretag inom spedition har möjlighet att äga alla transportmedel och lageranläggningar själva eller hyra/köpa in dessa delar från andra. Vi på Cargocare har ett enormt nätverk som hjälper oss med allt från lager till transporter. Samtidigt har vi 120+ helt egna trailers vilket innebär att vi kan kombinera alla delar på bästa möjliga sätt.

Vill ni läsa mer om hur vi arbetar som speditör och hur vi skiljer oss från andra? Läs om speditör.  

Rederiföretag

Precis som åkeriföretag för lastbilar fungerar rederiföretag likadant för sjötransporter. Detta är dock en bransch som är oerhört kapitalintensiv. Ett containerfartyg kostar betydligt mycket mer än en lastbil, runt 1 miljard kronor men kan transportera cirka 20 000 containrar åt gången. De flesta rederiföretag ingår i olika allianser som delar på kostnaderna, vilket även genererar en säkrare service med kontinuerliga sjöfrakter varje vecka, istället för en stor transport månads- eller halvårsvis. Med 30 års erfarenhet som transportföretag känner vi på Cargocare till de största allianserna, utmaningarna och lösningarna som gör processen enkel för dig som kund. 

Budfirma 

Transportföretag inom bud och budtransporter tar i stor utsträckning själva hand om hela kedjan av transporter från mottagare till avsändare. De största transportföretagen inom bud har även ofta ett stort nätverk inom lastbilar, flygplan och lagercentrum. Normalt sätt äger de även ett lager där de kan lagra och lasta om varor mellan olika bilar.

Fler artiklar

Beräkna tull på rätt sätt!

Beräkna tull på rätt sätt!

Att beräkna tull är i många fall ett måste, men hur går det till egentligen? Det svarar vi på i den här artikeln. 7...